23 March 2010

Domenii alternative

Filed under: Update-uri — relu @ 7:13 pm

Am vazut, in articolul precedent, cum sa ne alegem numele domeniului, am cautat, am selectat am ales si intr-un final ne-am hotarat la numele perfect.
Ce mai avem de facut acum? Este nevoie sa-l si cumparam. In Romania pentru a cumpara un domeniu este nevoie sa intrati pe pagina www.rotld.ro, si sa urmati intrsuctiunile.
Puteti cumpara un nume sau cat mai multe domenii alternativeA� asemanatoare. Acestea pot fi .net, .org, . biz, nume asemenatoare cu cel cumparat dar scrise gresit, cuvinte tastate cel mai des sau orice credeti ca v-ar putea folosi. De exemplu nume de domenii cu numele competitorilor dumneavoastra sau ale produselor competitorilor.

Aceste combinatii pot duce la zeci de nume de domenii. In cazul in careA� nu aveti buget suficient puteti face o selectie sau o prioritizare a acestora si pentru inceput puteti sa leA� cumparati numai pe cele pe care le considerati cele mai importante.

V-ati hotarat la cele mai importante ( sau la toate numele de domenii selectate), le-ati cumparat si acuma�� ce faceti cu ele?
In primul rand sfaturile specialistilor SEOA� cu privire la ceea ce saA� nu facem cu ele :

  • Sa le lasam nefolosite
  • Sa construim mini site-uri pentru fiecare dintre aceste nume de domeniu.

Solutia pentru aA� beneficia din numele acestor domenii este mult mai simpla: redirectionati aceste domenii catre pagina dumneavoatstra web.A� Folositi insa redirectionarea 301 Permanent Redirect. Orice alt tip de redirectionare poate reduce impactul site-ului dumneavoastra asupra motoarelor de cautare.

Fie ca alegeti sa cumparati un nume de domeniu sau mai multe, punctul de start este, insaA� constientizarea faptului ca aveti nevoie de cel putin unul. Desi cele mai multe afaceri au intelesA� acest lucru cei mai multi bloggeri nu au inteles sau nu au incercat pentru ca este nevoie sa depuneti efort si sa cheltuiti o suma modica. Mai intai trebuie sa va cumparati domeniul, apoi sa-l gazduiti,A� sa platiti comisioanele, sa-l instalati..etc.

Considerati domeniulA� site-ului dumneavosatra ca numele afacerii, daca nu exista domeniu afacerea nu va avea un nume.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Autentificare