15 December 2009

Optimizare Termeni cheie – Key words

Filed under: Sfaturi E-commerce — relu @ 1:11 pm

In acest articol  vom vorbi despre cuvintele cheie, termenii cheie sau Key-Words.

Termenii cheie reprezinta cel mai important pas in procesul de optimizare si sunt baza oricarei  campanie de pozitionare in cadrul motoarelor de cautare.

Ce sunt termenii cheie ? : Interogari pe care utilizatorii le folosesc atunci cand cauta informatia necesara intr-un anumit motor de cautare.  Intelegerea tendintelor  utilizatorilor ne ajuta sa determinam ce se cauta pe internet. Este foarte important sa intelegem ca termenii cheie, care sunt inclusi in campania de promovare sunt relevanti pentru continutul paginilor web.

Definitii des folosite :

  • Keyword Density : Numarul de aparitii ale unui teremen cheie in raport cu nr total de termeni. Se calculeaza impartind numarul de teremeni cheie dintr-o pagina la numarul total de teremeni. Densitatea cuvintelor cheie intr-o pagina ar trebui sa fie intre 3% si 7%. Densitatea este calculata pe pagina, pe sectiune sau pe tag. Ca exemplu densitatea termenilor cheie a titlurilor trebuie sa fie mult mai mare decat din restul paginii si poate ajunge chiar pana la 100%, fara repetarea teremenilor cheie.
  • Keyword proximity : Reprezinta distanta masurata in cuvinte dintre doua cuvnte sau fraze cheie. Proximitatea unui cuvant sau a unei fraze in relatie cu alta este foarte importanta atunci cand se stabileste folosirea combinatiilor de cuvinte in titlul si in continutul paginii.
  • Keyword proeminence : Se refera la importanta unui cuvant cheie masurat prin :
    1. Pozitionarea termenilor cheie in relatie cu restul textului
    2. Densitatea termenilor cheie pe o pagina pe intregl site web

Cuvintelor  şi / sau frazelor  care apar primele  într-un titlu, pe prima  poziţie sau la inceputul paragrafelor li se da un nivel mai mare de importanţă la determinarea rankingului.

In articolul urmator vom continua discutia despre optimizarea bazata pe teremenii cheie.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Autentificare